2015. szeptember 22., kedd

Harc a patkányokkal

Úgy látszik több felvonásos lesz ez a háború. Süti jó kutya, megtesz minden tőle telhetőt, hogy zavarja a dögöket. Volt, hogy láttam a szájában kispatkányt is! Puding és Bonbon is jó munkát végeznek, de a patkányok száma olyan méretet öltött, hogy ez nem elég.
Kaptunk már tanácsot: csapda, vadászgörény, méreg, puska.... De keressük a mi utunkat ebben is. Na nem a patkányok lelki világát féltem, hanem a sajátomat.
Most valami gázzal próbálkozunk, ami időlegesen kiűzi őket a járatukból (aztán később visszatérnek). Abban reménykedünk, hogy a kutya+macska+gáz kombó hat. Sajnos már a nagy kacsáink sincsenek biztonságban. Az utóbbi héten 3-mat öltek meg a patkányok. Úgy döntöttünk a télre semmilyen jószágot nem hagyunk meg. Sajnos így a jövő évi keltetős reményem is kútba esik, de aki azt látja, hogy a jószágának a negyedét már kinyírták a dögök, akkor menti ami menthető. A tojásért meg kár tyúkot tartani, ha a tojást is elviszik a fenevadak. Így áll a szomorú helyzet.


5 megjegyzés:

 1. Sajnálom.. sajnos nálunk is van egy család,viszont mivel kismacskák is vannak, félek patkánymérget alkalmazni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen. Korábban mi is használtunk mérget, de a természet megtanított, hogy magunknak is ártunk vele (macskáink fostak, nyulaink döglöttek)

   Törlés
 2. Remélem, sikerül valami tartós megoldást kikísérleteznetek. Nagy átok ez. Az a baj, hogy nem emlékszem, gyerekkoromban hogyan győzték le őket falun... bár attól tartok, a patkányméreg nálunk vezető helyen szerepelt. Én nagyon irtózom a patkányoktól. Sok sikert! Hajrá Süti, hajrá Bonbon és Puding!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zsibvásárokon még lehet kapni jó kis békebeli időkből való patkánycsapdát. Ha egyszer az ráharap a patkányra, annak vége. Csak azt se lehet alkalmazni tengő lengő csirkék és kiszökdöső nyulak mellett. Van élve fogó csapdánk, abba összesen kettő fiatal példány ment bele. Az a baj, hogy irtó okos ez az állat. Nem könnyű túljárni az eszén. Kösz a biztatást!

   Törlés
  2. Időközben értekeztem az urammal, ilyen témákban ő jobban otthon van, mint én.
   Lehet, hogy Nektek ez nem újdonság (nekem az volt): léteznek olyan emberek, akik vadászgörényükkel pikk-pakk patkánymentesítik a legkülönfélébb helyeket is. FB-on van pl. egy "Görikkel patkányírtás" név alatt.

   Törlés