2016. április 2., szombat

Gazdasszony tavaszi rutinépítője 2. nap


Amíg sül a kenyér, addig is ki kell használni az időt. Az egyik fontos reggeli tennivalóm a tojások forgatása. De mivel nem elég megforgatni, hűteni (hűlni hagyni ) is kell, ez elég veszélyes időszak, mert ha nem tervezetten vagy rutinosan csinálom, hanem szokásomhoz híven szaladgálok, mint a mérgezett egér egyik tennivalótól a másikig, akkor hajlamos vagyok úgy felejteni a tojásokat. Úgy (ki)hűlve. Így hát azt találtam ki, hogy miközben hűlnek (kb. 10-20 perc), addig kinyitom a fóliát és két közt gyomlálok benne. Mire végzek, a tojások ideje is lejár. Fontos, hogy csak két köz legyen - itt is hajlamos vagyok arra, hogy elkapjon a gépszíj és ne bírjam abbahagyni -, mert különben megintcsak megfeledkezek a keltetőről.

A hordó mögött a retkeim figyelnek :)


Tehát a 2. napi teendőim:
- betenni a kenyeret a sütőbe
       - amíg sül, tojásokat forgatni, nyitva hagyni
       - amíg hűlnek, fóliát nyitni és gyomlálni 2 közt, majd elindítani újra a keltetőt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése