2016. április 6., szerda

Gazdasszony tavaszi rutinépítője 6. nap

Gondolom, nem kell mondjam, hogy nem a menzán eszünk. Nálunk nem úgy megy a főzés, mint FlyLadynél, hogy csinál egy programot, amiben előre meghatározza, hogy mit fog főzni és ahhoz bevásárol, hanem pont fordítva. Megnézem mi van és abból főzök valamit. Ez egy kis előkészületet is igényel. Jobb esetben előző nap benyúlok a fagyasztóba és kiveszek egy konyhakész hústerméket. Más esetben viszont...
Pl. ezt a tyúkot egyik reggel a fóliámban kapirgálva találtam. Széttrimbolt 2 sor paradicsom palántát és még egy csomó ki nem kelt növényke sorát kiszántotta. Mivel ez már nem az első ilyen ténykedése volt...

...délre ez lett belőle. Csak a miheztartás végett.

Ma pedig - mivel szép buja a sóska - sóskás tésztát terveztem. Ehhez azonban megintcsak nem elég az utolsó pillanatban beesni a konyhába és nekilátni, hanem bizony az alapanyagot össze kell gyűjteni és alaposan meg kell mosni. Erre elég sok időt kell számolni (főleg hogy kis segítségem is akad) Tehát a mai rutin, hogy a délelőtt folyamán előkészítsem a főzéshez az alapanyagot.

REGGEL(délelőtt)
Betenni a kenyeret a sütőbe
       - amíg sül, tojásokat forgatni, nyitva hagyni
       - amíg hűlnek, fóliát nyitni és gyomlálni 2 közt, majd elindítani újra a keltetőt
       - takarmányt készíteni a kiscsirkéknek (tojás, csalán, tojáshéjdarálék)
       - öntözés a fóliában + reggelihez szedni zöldséget
Előkészíteni az ebédhez az alapanyagot

ESTE
   - bevinni és ellátni a csirkéket, tojásokat megforgatni

2 megjegyzés:

  1. Igen, igen, így , így.
    Legkedvesebb számomra is azt főzni, abból, ami van.
    Ehhez viszont mi ketten kellünk, mert a tyúkot nem vágom le :(
    Időnkénti részletek a Falusi parókián :)
    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Nem vertem nagy dobra, de én se vágom el a nyakát... az a férjem reszortja.

      Törlés