2016. július 11., hétfő

Esszük

Kerek cukkini, tök, petrezselyem, sárgarépa, pár szem paradicsom, zöldbab, cékla, retek ( találtam egész évben termeszthetőt! ), lila hagyma,vöröshagyma, sóska, mángold, bazsalikom, rozmaring, zsálya, őszibarack, nyári alma, fosóka szilva. Amit MÁR nem eszünk, mert elfogyott: málna, fekete ribizli, sárgabarack, meggy, cseresznye.

Bekukkinthattok a fedő alá is:




Babból már sikerült 13 üveggel befőzni is. A cékla - egy ilyen lábassal - kb. egy evés. Azt remélem, hogy ha beindul rendesen a paradicsom és a paprika szezon, akkor hagynak céklát befőzésre is. De most fedeztem fel, hogy most is lehet vetni, az őszre van kész, és akkor pont jó lesz télre elrakni. Én hülye, eddig mindig a tavaszit őrizgettem őszre , addigra meg megkeseredett. De az idén hedonisták vagyunk. Előbb eszünk, aztán a maradékot spájzoljuk.
A patkányinvázió megszüntetésének egyik üdvös velejárója, hogy végre megint van nyúlhús. Nagyon hiányzott már, mert ilyenkor nyáron az ember nem vág disznót, a csirkék még kicsik, a tyúkok tojnak rendesen, ezért sajnálnánk, így aztán az egyedüli húsforrásunk a nyúl. Most szerencsére újra van bőven. (Azért persze olykor még mindig pótolni kell bolti hússal a készletet, de közel sem olyan mértékben, mint mondjuk tavaly.)

Körömvirágkenőcs és szappan is készül az irgalmatlanul sok sziromból, amit folyamatosan takarítok be:


Szóval végre beindult az élet. Van mit enni, van mit csinálni, csak azok a fránya kézimunkák és varrományok ne lennének, amik folyton eltérítenek a helyes útról... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése